Mentale gezondheid

Mentale gezondheid en ProLon® 5-Day

Mentale gezondheid is een levensbehoefte. Het zorgt dat wij als mens onszelf volledig in controle hebben. Denk hierbij aan functies als emoties, rationeel denken, communicatie en het vermogen om contact te maken en te communiceren met de mensen om ons heen. Daarnaast heeft het mentale gezondheid een belangrijke relatie met voeding en vasten.

Wat is mentale gezondheid?

Mentale gezondheid is “een hulpmiddel dat ons helpt denken, voelen, verbinden en functioneren”.

Hoewel velen suggereren dat wij van dieren zijn geëvolueerd, zijn wij toch heel anders. Ons verstand stelt ons in staat om te handelen volgens logica, waarbij we de gevolgen van handelingen in evenwicht brengen met puur oerinstinct.

Klinkt lastig allemaal. 

Het zorgt er simpelweg voor dat wij in staat zijn om vele situaties te kunnen handelen, terwijl we bij iedere situatie ook met een andere oplossing kunnen komen. De meeste van onze handelingen zijn bewust, waardoor we op basis van ons gedrag weten wat voor resultaat het zal worden. Hierdoor kunnen we vaak problemen en situaties vanuit andere perspectieven bekijken en verscheidene oplossingen bedenken.

Waarom is mentale gezondheid belangrijk?

Mentale gezondheid is belangrijk omdat het ons in staat stelt goed te kunnen handelen in elke situatie. Het leert hoe we onze manier van handelen en onze reacties kunnen verbeteren.

Een goede mentale gezondheid stelt je in staat om actief aanwezig te zijn in je eigen dagelijks leven. Wanneer je je mentaal actief, ontspannen en goed voelt, zul je controle hebben over je eigen functies. Je kunt dan beter genieten van elk moment van de dag, omdat je je alleen concentreert op het hier en het nu.

Het ergste voor jouw geestelijk gezondheid is echter stress. Wanneer stress en slechte gedachten de overhand krijgen, hindert dit om optimaal te leven. Er zullen altijd periodes van stress zijn, in iedereens leven, maar het is belangrijk om dit zo goed mogelijk te verhelpen.

3 tips om je mentale gezondheid te verbeteren

Om je mentale gezondheid te optimaliseren, hebben wij voor jou een paar tips die je kunt implementeren in je dagelijkse leven:

  1. Neem pauzes gedurende de dag en zorg hiermee voor een goede balans tussen drukke stressvolle momenten en momenten waarin je kunt rusten;
  2. Slaap minstens 7 à 8 uur. Zorg ervoor dat je al je elektronische apparaten uitschakelt of niet in je slaapkamer hebt terwijl je slaapt. Dit draagt bij aan een goede nachtrust.
  3. Eet gezonde voeding. Gezond eten kan flink helpen voor zowel je lichaam als je mentale welzijn. Voedingsstoffen zoals spinazie en noten, rijk aan antioxidanten, kunnen bijvoorbeeld geheugen en algemene concentratie verbeteren.

Mentale gezondheid en het ProLon® 5-Day

Dankzij jarenlang onderzoek en ontwikkeling hebben al onze producten precies afgementen hoeveelheden vezels, vitaminen en antioxidanten. Met slechts vijf dagen ProLon® 5-Day geef je je lichaam een pauze, wat ook zorgt voor een flinke verbetering in de mentale helderheid. De gezonde voeding ondersteunt jouw geestelijke gezondheid en zorgt ervoor dat je je lichter, energieker en geconcentreerder voelt.

Meer weten?

Wil je meer ontdekken van de voordelen van de ProLon® 5-Day en hoe het jouw mentale gezondheid kan verbeteren?

Lees meer