Weet je nog niet zeker of ProLon iets voor jou is? Dokter Vittoria Santoloquido deed mee aan de derde editie van de Vastenweek, en volgde voor het eerst de ProLon® 5-dagen vastenkuur.

Laten we samen met haar bekijken hoe we het Fasting Mimicking Diet-eetplan aanpakken.

Vraag: Wat is de belangrijkste dat je hebt geleerd door deel te nemen aan de Europese vastenweek?

V: Ik heb geleerd hoe een kleine portie voedsel net zo bevredigend kan zijn als een hele portie voedsel, als je je maaltijden maar bewust eet.

Vraag: Denk je dat mediteren je heeft geholpen bij het volgen van het ProLon-dieet?

V: Meditatiesessies waren erg belangrijk. Ik had het ProLon-dieet niet zonder kunnen voltooien. Ik heb genoten van elke maaltijd en ik hield van zowel de soepen, de notenrepen als de crackers. Vasten is gezond. Als we ons volledig bewust zijn van ons lichaam en het respecteren, kunnen we ook onze geest volledig onder controle houden.

Vraag: Hoe was je eerste ervaring met het ProLon-dieet?

V: Het was een echte 5-daagse retraite, ik deed meditatieoefeningen in de ochtend en de avond en zelfs voor en tijdens mijn maaltijden. Doordeweeks zijn mijn meditaties altijd vrij kort omdat ik niet veel vrije tijd heb, maar zorg altijd voor 10/15 minuten voor mezelf. Ik heb deze 5 dagen in volledige rust en bewustzijn kunnen leven. Ik had geen bijwerkingen zoals hoofdpijn, zoals ik van sommige mensen had gehoord, ik voelde me kalm en vol energie, vooral op de vierde en vijfde dag.

Vraag: Wat kunt u je aanbevelen aan mensen die het ProLon-dieet willen uitproberen?

V: Het was echt een geweldige ervaring. Ik zou iedereen aanraden om het te proberen, maar op een “mindful”-manier zodat ze de mogelijkheid hebben om hun lichaam en geest volledig te regenereren.

Probeer nu het ProLon-dieet en volg de tips van Vittoria! Wil je alle voedingsinformatie over de ingrediënten van Fasting Mimicking Diet bekijken? Kijk dan hier of neem contact op met onze voedingsdeskundigen.